maanantai 3. syyskuuta 2012

Amerikkalainen pannukakku (vaahterasiirapilla)



















Eikä sitten presidentinvaaleista sen enempää, vaan nyt paistetaan plättejä.
Jenkeissä pannukakkutaikina tehtiin aina valmiista jauhoseoksesta.
Ja paistamiselle oli ainakin meidän perheessä tähän tarkoitukseen tefloninen tasopannu (töpseli vaan seinään). Paistamisessa ei käytetty lainkaan rasvaa. Isossa panussa  tuli ainakin kahdeksan pannukakkua kerralla.

Tämä ao. resepti on Myllyn Paras sivulta. Hyvä ohje!



Ohje:

noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3munaa
2-3rklfariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
½tlsuolaa
2-3dlmaitoa
2dlpiimää tai kermaviiliä
½dlvoisulaa tai öljyä


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.
Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja. 
Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti.
Käytä paistamiseen rasvaa.
Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.
Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.


















Kyllä siihen vähän voitakin kuuluu laittaa
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti